Denne replika klokker har en svart urskive

Denne replika klokker er den tredje versjonen av Calatrava-serien og er den mest karakteristiske klokken i serien så langt. Den har et militært design, men har også mange detaljer fra det tyske Bauhaus.

Calatrava-klokkeserien startet med ref. 5000 stykker, produsert i 1992 og 1993, og antallet var kun 1000 stykker. Med sin svarte urskive og underskive klokken 4, definerte dette uret Calatrava-klokkesamlingen og solgte eksepsjonelt bra. Med den tidlige suksessen lanserte Patek Philippe snart flere edelt metallversjoner og rike urskivetyper som brukerne kan velge mellom.

Over tid ble Ref. 5000 faset ut med sin 33 mm størrelse ettersom større replika klokker ble mer populære. Tretten år senere, i 2005, gjentok Patek Philippe dette designet på Ref. 13-klokken. 6000G. Den nye modellen beholder den ikoniske skivedesignen, men legger til noen forbedringer, for eksempel en betydelig større datoviser og størrelse (37 mm). Salget til replika klokker Patek Philippe steg igjen, og mange forskjellige versjoner ble lansert.

I 2016 ble serien relansert med Ref. 6006G, beholdt de tradisjonelle designfunksjonene, men selvfølgelig med nye forbedringer. Dekselet er nå 39 mm større, og selv om det er større enn det forrige designet, forblir de generelle proporsjonene til replika klokker stort sett de samme. Underskivene er harmonisk utformet og ikke så langt fra ytterkanten - noe som ofte forekommer i modeller med økt størrelse.